GLAZBENA DIVA

Josipa Lisac iduće godine obilježava 50. godišnjicu "Dnevnika jedne ljubavi"

Josipa Lisac i njezin bend obići će nekolicinu najvećih gradova naše regije, a sve će početi koncertom u Zagrebu.
Kultura / Glazba | 15. 11. 2022. u 16:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jedna od najvećih hrvatskih glazbenih diva Josipa Lisac iduće će godine obilježiti 50. godišnjicu albuma „Dnevnik jedne ljubavi“, a prvi koncert posvećen tom epohalnom izdanju bit će 21. veljače 2023. u KD Vatroslava Lisinskog, objavio je organizator koncerta agencija LAA.

Pjesme s „Dnevnika jedne ljubavi“, ključnog momenta Josipine, ali i kompletne diskografske povijesti našeg podneblja, poput „O jednoj mladosti“, „Sreća“ ili „Ležaj od suza“ već su niz godina standardni dio njezina koncertnog repertoara, piše Hina,  a u 2023. još njih će se vratiti na setu listu, uz  ostale najveće hitove karijere. 

Josipa Lisac i njezin bend obići će nekolicinu najvećih gradova naše regije, a sve će početi koncertom u Zagrebu.

U pripremi je i remasterirano vinilno reizdanje - Croatia Records će povodom pola stoljeća albuma dobitnika Porina za antologijsko ostvarenje hrvatske glazbe objaviti ekskluzivno limitirano izdanje, „half speed mastered“ vinil koji je masterirao Miles Showell u Abbey Road Studios.

Posebnost tog vinila bit će i arhivski novinski isječci o albumu objavljeni 1973. godine, a uz ploču svaki će kupac dobiti i download kod s mp3 verzijom albuma. 

Inženjer zvuka Miles Showell jedan je od najpriznatijih stručnjaka za mastering koji radio na brojim izdanjima izvođača kao što su The Rolling Stones, The Beatles, Phil Collins, George Michael, Ed Sheeran i dr.

Kopirati
Drag cursor here to close